İsimleri İngilizce Doğru Telaffuz Edebilmeniz için 6 Websitesi

İsimleri İngilizce Doğru Telaffuz Edebilmeniz için 6 Websitesi

Melih
Gönderen


1. Pronounce It Right

Web ve uygulama tabanlı birçok sözlükten kelimelerin nasıl telaffuz edildiğine rahatça bakılabilmesine rağmen özel isim ve yer isimlerinin nasıl telaffuz edildiğini sorgulayacak siteler ve uygulamalar pek de bilinmiyor. 


İşte burada "pronounceitright.com" devreye giriyor. Bu site üzerinden isimlerin İngilizce nasıl okunduğunu öğrenebilirsiniz. Site size 8000'in üzerinde kişi ve yer ismi sunuyor.


2. How to Pronounce

How to Pronounce temel olarak bir telaffuz sözlüğü ve kullanıcılara bir çok dil seçeneği sunuyor. Kullanıcılar aynı kelime için kaydedilmiş farklı ses kayıtlarını dinleyip bunlara puan verebiliyorlar. Sitenin "Community" yani "Topluluk" alanından da siz de katkıda bulunabilir ya da sorularınızı diğer kullanıcılara iletebilirsiniz. Ayrıca sitede genel kültür sorularının da olduğu çeşitli konularda eğlenceli quizler de mevcut.


3. Pronounce Names

Pronounce Names sade tasarımı ve kullanım rahatlığıyla öne çıkıyor. Kullanıcılar da farklı kelimeleri sisteme ekleyebiliyorlar ve verilen açıklamaları okuyabiliyor. Ayrıca YouTube adresleri üzerinden önemli kelimelerin telaffuzlarını verdikleri ilgi çekici videolara da bakabilirsiniz.


4. Inogolo

Inogolo basit ara yüzü ve ses dosyalarını da indirebilme seçeneği ile geliyor. Aratmış olduğunuz kelime gruplarına ait #hashtag'leri (sosyal medya etiketleri) de kelimenin altında vererek ilgili isimleri bulup bunların da okunuşlarına bakabilirsiniz. 


5. Forvo

Forvo ile de kullanıcılar siteye ekleme yapabiliyor ve farklı aksanlar ve dillerde de aramalarınızı gerçekleştirebiliyorsunuz.


6. The Name Engine

Hala aradığınız kelimeyi bulamadıysanız The Name Engine de iyi bir alternatif sunuyor. Özellikle farklı kategorilerdeki özel isimlerin okunuşlarını bulabilirsiniz.