Kelime Telaffuzlarını Videolar ile Cümle İçinde Çalışmanız için 4 Websitesi

Kelime Telaffuzlarını Videolar ile Cümle İçinde Çalışmanız için 4 Websitesi

Melih
Gönderen

 



1. YouGlish

Telaffuzunuz üzerine çalışmak istiyorsanız, YouGlish internetteki en iyi sitelerden biri. Telaffuzunu duymak istediğiniz kelimeyi yazıyorsunuz ve bu site size YouTube üzerinden videolar göstererek aradığınız kelimenin nasıl telaffuz edildiğini dinletiyor.  Kelimelerin okunuşlarının cümleler içinde geçmesiyle de kelimeyi pratik yaparken  daha doğal bir bağlamda dinlemenizi sağlıyor. Arattığınız kelime ile ilgili bir takım bilgiler ve bu kelimeyi nasıl çalışabileceğinize dair öneriler de videoların altında çıkıyor.



2. PlayPhrase.me


PlayPhrase.me kullanımı kolay daha basit bir ara yüze sahip bir web sitesi. Bu web sitesi kullanıcılara film, TV programları ve müzik videolarından video klipleri arama ve keşfetme imkanı sunuyor. Playphrase.me'de de öğrenmek istediğiniz belirli ifadeleri veya deyimleri arayabiliyorsunuz. Video kliplerindeki altyazı ve çeviriler ile de dil becerilerinizi geliştirebilirsiniz.



3. Voscreen


Voscreen ile filmlerden, belgesellerden, müzik videolarından ve çizgi filmlerden video klipler ile İngilizce dil becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Voscreen uygulaması ile de birçok öğrenme egzersizini yapabilisiniz. Bunlar arasında dilbilgisi çalışmaları, kelime dağarcığını geliştirme, okuma anlama, yeniden ifade etme becerileri bulnuyor. Uygulama, doğal bir öğrenme ortamı yaratmayı ve dil öğrenenlerin motivasyonunu artırmayı amaçlıyor.



4. Ororo.tv


Ororo.tv, video içeriği aracılığıyla İngilizce öğrenmenin eğlenceli bir yolunu sunuyor. Diğerleri gibi İngilizce ve diğer dillerde altyazılı bir video koleksiyonu sunuyor. Bu sitede videoları izlerken bilmediğiniz kelimeleri veya tüm cümleleri çevirebilir, böylece kelime dağarcığınızı ve anlama becerilerinizi geliştirebilirsiniz.