Güncel Haber ve Makale Okumayı Sevenlere Farklı İngilizce Seviyeleri için 5 Kaynak

Güncel Haber ve Makale Okumayı Sevenlere Farklı İngilizce Seviyeleri için 5 Kaynak

Melih
Gönderen

 



1. breakingnewsenglish.com

Haberleri İngilizce takip edip İngilizcenizi geliştirmek isterseniz Breaking News English tam size göre. Sitedeki İngilizce haberleri kendi seviyenizi seçerek okuyabilir ve dinleyebilirsiniz. Aynı haberi farklı seviyelerde görebilmeniz kolaydan zora giderek kendi seviyenizi geliştirmenize de yardımcı olabilir. Her hafta dünyanın dört bir yanından gelen en az iki yeni haber bu sitede paylaşılıyor.


2. newsinlevels.com

Newsinlevels.com da benzer şekilde haberleri kendi seviyenize göre seçtikten sonra okuyup dinlemenize olanak tanıyor. Bu sitede haberler genellikle günlük olarak daha sık güncelleniyor. Ayrıca Google Play ve Apple uygulamaları da mevcut olduğundan mobil cihazlarınızdan da uygulama üzerinden haberleri kolayca takip edebilirsiniz.


3. Wikipedia Simple English

(simple.wikipedia.org)


Birçoğumuz Wikipedia'yı araştırmalarımız ve bilgi edinmek için hem Türkçe hem İngilizce kullanıyoruz. Peki neymiş bu Wikipedia Simple English?

Basit İngilizce Wikipedia olarak da bilinen Basit Wikipedia, Wikipedia'nın basit ve anlaşılması kolay bir dilde yazılmış makaleler sağlayan bir sürümü. Öğrenciler, çocuklar, anadili İngilizce olmayanlar ve öğrenme güçlüğü çeken bireyler dahil olmak üzere çok çeşitli kullanıcılara hitap edecek şekilde tasarlanmış olması karmaşık terimleri veya deyimleri anlamakta zorluk çekebilecek kişiler için bilgiyi erişilebilir kılmak.

Basit İngilizce Vikipedi'deki makaleler, netlik ve kavrayış sağlamak için daha kısa cümleler, temel kelimeler ve basit dilbilgisi kullanıyor. Bu yüzden de özellikle başlangıç seviyelerindeyseniz ve benim gibi makale okumayı seviyorsanız kendi ilgi alanınıza göre birçok makale arasından tercih yaparak İngilizce okumayı kendiniz için daha zevkli hale getirebilirsiniz.



4. The Learning Network, The New York Times
(nytimes.com/section/learning)



"The Learning Network", The New York Times tarafından sunulan bir eğitim kaynak platformu. Öğretmenler ve öğrenciler için ücretsiz ders planları, yazma teşvikleri, quizler ve diğer öğretim araçları sunuyor. 

Sitede The New York Times içeriklerini kullanıldığı için güncel olayları kendiniz takip edebilir, ya da öğretmeniniz sınıftaki tartışmaları teşvik etmek için kullanabilir ve böylece eleştirel düşünme becerileri de kazanabilirsiniz.

İngilizce seviyeniz B1(Orta) ve üstü ise güncel haberleri New York Times, The Learning Network ile takip etmek öğrenciyi bir öğrenme ortamına da soktuğu için güzel bir fikir.



5. WordDisk.com


WordDisk, çeşitli konularda haberler, makaleler ve bilgi kaynakları sunan bir platform. Kullanıcılara bilim, tarih, kültür, teknoloji ve daha fazlasıyla ilgili güncel içerikleri sağlamayı amaçlıyor. Site, geniş bir konu yelpazesini kapsayan ve okuyucuların bilgi edinmelerini sağlayan makaleler sunmakla birlikte websitesi üzerinden bilmediğiniz kelimelerin anlamlarına kolayca bakabileceğiniz bir sözlükle okuma sürecinizi kolaylaştırıyor. Yine bilgiye aç bir insansanız ve güncel gelişmeleri takip ederken İngilizcenizi geliştirmek isterseniz WordDisk tam size göre!