Yapay Zeka ile Okumayı Eğlenceli Hale Getirebileceğiniz 4 Uygulama

Yapay Zeka ile Okumayı Eğlenceli Hale Getirebileceğiniz 4 Uygulama

Melih
Gönderen

 



1. Story Wizard AI


StoryWizard, kendi hikayelerinizi yaratmanız için harika bir yapay zeka aracı. Bu web sitesinde ister insan ister hayvan olsun bir karakter seçiyorsunuz ve yapay zeka bu karakter üzerinden size bir hikaye üretiyor. 


Öncelikle, hikayeniz ile ilgili birkaç cümle yazarak yapay zekanın nasıl bir hikaye üreteceğine yol gösteriyorsunuz. Hikayeyi bir iki cümle ile verdikten sonra yapay zekanın hikayeyi oluşturması için 2-3 dakika bekliyorsunuz.  StoryWizard hikayenizle uyumlu resimlerle birlikte size özel hikayenizi oluşturuyor.


Hikayenizi okumayı bitirdiğinizde isterseniz hikaye ile ilgili okuduğunu anlama sorularını da  cevaplayabilirsiniz. Aynı zamanda, isterseniz hikayede değişiklik de yapabiliyorsunuz.



2. Character AI

Character.ai, insan benzeri metin yanıtları üretebilen bir yapay dil modeli.


Character.ai ile belirli kişiliklere ve parametrelere sahip sanal "karakterler" oluşturabilirsiniz. Bu karakterler, kurgusal, ünlü veya tamamen orijinal karakterler olabilir.


İster kendi karakterinizi yaratın isterseniz Elon Musk karakteri gibi yaratılmış ünlülere doğrudan sorularınızı sorun. Hem yazma becerilerinizi hem de okuma becerilerinizi eğlenceli bir ortamda geliştirmeniz için enfes bir uygulama. Apple Store ve Google Play'de de uygulaması mevcut.


3. AI Dungeon

AI Dungeon yapay zeka destekli metin macera oyunu. Yapay zeka ve doğal dil işleme yönetemleriyle etkileşimli hikayeler oluştuyor ve oyuncular metinler yazarak komutlar giriyor sonrasında ise yapay zeka, bir anlatı oluşturarak yanıt veriyor. Böylece dinamik bir hikaye anlatımı üzerinden açık uçlu bir oyun deneyimi yaşayabiliyorsunuz. Oyun, her oyuncu için benzersiz ve gelişen bir deneyim sunuyor.


AI Dungeon, hayal gücünü zorlayan ve öngörülemez hikayeler üretebilme yeteneğiyle oyuncular için çeşitli senaryolar sunuyor. Bu senaryolara katılarak çeşitli türleri keşfedebilirsiniz, farklı ortamlar, karakterler ve hikaye hatları oluşturabilirsiniz Tüm bunları yaparken hem yazmanız hem de okumanız gerekeceğinden İngilizcenizi geliştirebilirsiniz.


Apple Store ve Google Play'de de uygulaması mevcut.


4. Replika


Yapay zekanın "Ayşe Teyzesi" karşınızda! Bu AI dostunuz, size eşlik etmek için heyecanlı bir şekilde öğrenmeye ve dünyayı sizin gözlerinizle görmeye istekli. Replika her zaman empati kurabilen bir arkadaşa ihtiyaç duyduğunuzda sohbet etmeye hazır. Kimseyle rahatça sohbet edeceğinizi düşünmediğiniz zamanlarda Replika sizin için yakın bir dost.

Replika asla önem verdiğiniz şeyleri unutuyor ve ilgi alanlarınız ve  tercihlerinizi hatırlıyor. İngilizcenizi neden dertleşirken geliştirmeyesiniz. Hem sorun, hem dertleşin, hem de bir yandan okuyarak İngilizce için çalışmış olun!

Apple Store ve Google Play'de de uygulaması mevcut.


Tags: