Yapay Zekayı Özel Bir Konuşma Öğretmeni Gibi Kullanabileceğiniz 5 Uygulama

Yapay Zekayı Özel Bir Konuşma Öğretmeni Gibi Kullanabileceğiniz 5 Uygulama

Melih
Gönderen

 


1. Natural Reader

"NaturalReader" verilen bir metinden sesli okuma yapıyor. Böylece, yazılı metinleri, belgeleri, e-kitapları, web sayfalarını ve e-postaları yapay zeka destekli bir teknolojiyle konuşan sese dönüştürüyor ve kullanıcıların dinlemelerine olanak sağlıyor.

İngilizce öğrenenler NaturalReader ile İngilizce metinleri dinleyerek telaffuz becerilerini geliştirebilir ve akıcılıkları üzerine çalışabilirler. Örneğin, bir sunum yapmadan önce sunumunuzu dinleyebilir ve varsa hatalarınızın  farkına varabilirsiniz.

Disleksi ve diğer okuma temelli öğrenme zorlukları yaşayan öğrenciler de metinlere erişme ve anlama konusunda alternatif bir yöntem olarak Natural Reader'ı kullanabilirler.

2. SmallTalk

"SmallTalk" İngilizce konuşma becerilerinizi geliştirmenizi sağlayan yapay zeka destekli bir simülatör. Uygulama ile günlük hikayeler ve sunduğu kurslar ile dil bariyerlerini aşmak için İngilizce konuşma pratiği yapabilirsiniz. 

Örneğin, bazı mülakatlarla sıkça sorulan soruları pratik edebilir ve performansınız hakkında anında geri bildirim alabilirsiniz. 

IELTS Konuşma Testi Simülatörü size hızlı bir şekilde bir puan ve detaylı bir rapor sunarken otomatik İngilizce Konuşma Seviye Testi ise CEFR (Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı) seviyenizi %95 doğrulukla değerlendirebiliyor.

Uygulamanın tüm özellikleri belli bir ücret karşılığında açılsa da ücretsiz olan kısımlar ile konuşma seviyenizi tespit ettirebilir ve birçok ücretsiz kursu da uygulamada kullanabilirsiniz.

Özellikle ücretsiz bir konuşma seviye tespit sınavına ihtiyaç duyuyorsanız kesinlikle denemenizi öneririm.

3. Cambridge English Speak & Improve

"Cambridge English Speak & Improve" bir araştırma projesi. University of Cambridge tarafından geliştirilen bu projede İngilizce öğrenenlere yardımcı olacak teknolojiyi geliştirmeye katkıda bulunurken Sandi adlı konuşma robotuyla iletişim kurarak İngilizce konuşma pratiği yapabilirsiniz. 

Sandi, size bazı sorular soruyor ve ardından konuşma performansınız için size bir not veriyor.

Bu soruların Cambridge sınavlarına benzer bir şekilde düzenlenmesi ve CEFR ölçeğine dayalı olarak bir puan almanız da ayrıca güzel bir avantaj. 

İş, çalışma, sınavlar (Cambridge sınavları dahil) veya sadece eğlence için konuşma becerinizi anlamanıza ve geliştirmenize yardımcı olabilecek bir uygulama "Speak & Improve". En güzel yanı ise size bunların hepsini tamamen ücretsiz sunması!

4. Speakify

Speakify özellikle başlangıç seviyesinde olan öğrencilerin İngilizce öğrenmelerine yardımcı olabilecek bir yapay zeka destekli uygulama.

Speakify, etkileşimli ve eğlenceli bir şekilde İngilizce konuşmayı öğretmek için küçük dilimli dersler sunuyor. Her Level (Aşama) kolaydan zora doğru ilerleyerek size kalıplar şeklinde cümleler öğretiyor. Tek yapmanız gereken bir sonraki aşamaya geçmek için bulunduğunuz aşamayı tamamlamanız.

Konuşma, okuma, dinleme ve yazma becerileriniz ile birlikte uygulama ile kelime dağarcığı ve dilbilgisi becerilerinizi de geliştirebilirsiniz. Ben sıfırdan başlamak istiyorum diyenler için çok iyi bir seçenek!

5. Interviewsby.AI

"Interviewsby.AI" iş arayanlara mülakat hazırlığında yardımcı olan yapay zeka destekli bir araç. Sizlere gerçek zamanlı geri bildirimlerle özelleştirilmiş taklit mülakatlar sunarak geri bildirimleri ChatGPT aracılığıyla sunuyor.

Platform, kullanıcıların istedikleri pozisyona dayalı olarak ilgili ve gerçekçi mülakat sorularını oluşturarak bu sorulara mikrofonunuzdan kayıt ile İngilizce cevap vermenizi sağlıyor. Böylece hem İngilizce mülakatınız için güncel ve gerçekçi sorular ile hazırlanıyorsunuz hem de mülakatınız için güvenli bir ortamda pratik yapabiliyorsunuz.

Yapay zekanın verdiği geri bildirim ile cevaplarınızdaki güçlü yönleri ve geliştirilmesi gereken alanları öğrenerek mülakat tarzınızı hatalardan arındırarak düzeltme fırsatı elde ediyorsunuz.

Hiçbir üyelik gerektirmemesi de kullanım açısından oldukça büyük bir kolaylık.