İngilizcenizi Geliştirebileceğiniz 5 Eğlenceli Online Oyun!

İngilizcenizi Geliştirebileceğiniz 5 Eğlenceli Online Oyun!

Melih
Gönderen

 

1. Quick, Draw!

(quickdraw.withgoogle.com)

"Quick, Draw!" makine öğrenimi ile oluşturulmuş bir oyun. Oyunda farklı nesneleri veya kavramları İngilizce kelimeler olarak okuyup belli bir zamanda çizmeniz gerekiyor. Yapay zeka da çiziminizi tahmin etmeye çalışıyor. Oyun, kullanıcı girişlerinden öğrenmeyi amaçladığı için ne kadar çok oynarsanız, çizimleri tanımada o kadar iyi hale geliyor. Yani hem kelime öğreniyor hem de çiziminizi geliştirip yapay zekaya anlatmaya çalışıyorsunuz.

Ara ara dönüp kafa dağıtmak için oynanabilecek güzel bir oyun.



2. Semantris

(research.google.com/semantris)


Semantris bir kelime ilişkilendirme oyunu. Bu oyun, makine öğrenimiyle güçlendirilmiş doğal dil anlama teknolojisi kullanılarak geliştirilmiş. Oyunda her ipucu girdiğinizde, yapay zeka oyun içindeki tüm kelimelere bakıyor ve en ilişkili olduğunu düşündüğü kelimeleri seçiyor. 

Yapay zeka, çeşitli konuları kapsayan milyarlarca konuşma metninden örneklerle eğitildiği için birçok türde ilişkilendirme yapabiliyor.

Semantris'te iki basit ama güzel oyunu oynayabilirsiniz: Arcade ve Blocks. İki oyunda da amaç size verilen kelimelerle ilişkili kelimeleri seçerek maksimum puanı toplamak. Yakın anlamlı kelimeleri çalışmak için güzel bir yöntem.



3. YesNoGame.net
(https://yesnogame.net/en)


YesNoGame.net karmaşık durumları çözmeyi amaçlayan birçok oyun sunuyor. Size verilen ve aslında tanıdık görünen gerçekler bulmacalara dönüşüp ilk etapta mantıksız ve garip görünüyor. 

En az iki kişiyle "evet/hayır" soruları sorarak bulmacaları çözmeye çalışıyorsunuz. Böylece birçok zaman için Yes/No soruları pratik edebilirsiniz.

İsterseniz bence tek başınıza da bulmacaların cevaplarına kafa yorabilirsiniz. Özellikle işin içinden çıkamadığınızda cevaba tıklayıp öğrenmek için acele edebilirsiniz. Bu iyi bir şey! Size İngilizce bir metni cevabı öğrenmek için okumaya motive ediyor ve süreci daha gerçekçi ve anlamlı kılıyor.

Özellikle B2 ve üst düzeydeyseniz YesNoGame hem tek hem de arkadaşlarınız ile eğlenceli vakit geçirmenizi sağlayacaktır.



4. PlayRoom
(https://joinplayroom.com/games)


Bu site Playroom platformunun oyun koleksiyondan iki ücretsiz oyunsunuyor. 

Playroom, geliştiricilerin sosyal anlık oyunlar inşa etmesine olanak tanıyan bir site. Biz ise bu siteyi İngilizcemizi geliştirmek için kullanabiliriz.

"Fax!: Fact or Fake" oyunu ile istediğiniz bir konuda "Gerçek ya da Yalan" oyunu hazırlayıp arkadaşlarınız ile ya da tek başınıza oynayabilirsiniz.

"Booom: AI Quiz" ile de çoktan seçmeli bir quizi dakikalar içerisinde yapay zekaya hazırlatabilir ve oynayabilirsiniz. İster tek; isterseniz arkadaşlarınız ile puanlama yaparak...



5. 5 Minute Mystery
(5minutemystery.com)


5minutemystery.com, heyecan verici ve eğlenceli bir şekilde gizemli bir hikayeyi çözmek için tasarlanmış interaktif bir oyun platformu. Bu platformda, 5 dakika içinde bir gizemi çözmek için ipuçlarını toplamak ve doğru kararları vermek zorundasınız.

Oynanması kolay ve bağımlılık yapan bir dedektiflik macerasıyla oyunda ilerliyorsunuz. Her bir hikaye, oyun boyunca size verilen metinler, ipuçları ve seçenekler aracılığıyla ilerleyip doğru kararları vererek ve doğru ipuçlarını bir araya getirerek gizemi çözebilirsiniz.

Kendi dedektiflik becerilerinizi test etmek ve hikaye tabanlı gizemleri çözmek isterseniz tam size göre bir site. İngilizce okumayı oyunlaştıma ile anlamlı hale getirmeniz için güzel bir fırsat.